Slot van Van Gogh: Een Huis Voor Vincent

1 april 2013 13:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het verhaal van de serie Van Gogh: Een Huis Voor Vincent loopt op zijn einde en de ontknoping belooft spannend te worden. Hoe zal het aflopen met Van Gogh en zijn erfgenaam?

 

De afgelopen drie weken hebt u een kijkje kunnen nemen in het leven van Nederlands beroemdste schilder: Vincent van Gogh. In het slot van de dramaserie volgt Vincent Willem (Jeroen Krabbé) de sporen van zijn oom naar zijn laatste woonplaats Auvers. Hier vallen alle puzzelstukjes op z’n plek. Vincent van Gogh (Barry Atsma) wordt ontslagen uit de psychiatrische inrichting en besluit zich te vestigen in Auvers om in alle rust verder te leven en schilderen. Maar dit verloopt niet zo rustig als gedacht.

2 verhaallijnen in Van Gogh

De serie kent twee verhaallijnen. De eerste laat het leven van ­Vincent van Gogh (1853-1890) zelf zien en in de tweede staat dat van Goghs enige erfgenaam, neef Vincent Willem, centraal. Hij begon een zoektocht naar het verleden van zijn oom. Volgende week start op hetzelfde tijdstip een nieuw seizoen van de dramaserie Levenslied, met onder anderen Anna Drijver en Cees Geel.

Meer over