Snel, sneller, snelst tijdens WK Atletiek in Moskou

In Moskou klinkt vanochtend het startschot voor de WK atletiek. De NOS en Eurosport doen tot en met zondag 18 augustus live verslag van de wedstrijden.

De NOS besteedt dit jaar veel aandacht aan het WK Atletiek in Moskou. Dit zowel via televisie, als radio en internet. Léon Haan en Stefan Verheij zullen de beelden voorzien van commentaar, terwijl Dione de Graaff verslag doet vanuit de studio. Verslaggever Jeroen Stekelenburg praat langs de baan met de atletiekhelden.

Nederlandse atletiekhelden

Voor Nederland treden, blessures voorbehouden, op deze eerste dag direct al vijf atleten in het strijdperk. Eelco Sintnicolaas, Pelle Rietveld en Ingmar Vos werken de eerste vijf onderdelen van de tienkamp af. Eric Cadée probeert zich in de kwalificaties te plaatsen voor de finale van het discuswerpen.

Churandy Martina

Onze grootste troef, Churandy Martina, is van plan er rond 18.15 uur als een haas vandoor te gaan in de series van de 100 meter. Ook de snelste man ter wereld, Usain Bolt, doet mee. Medailles zijn er ­vandaag alleen te winnen op de 10.000 meter. Laten Mo Farah en Galen Rupp de Afrikanen hun hielen weer zien, net als op de Olympische Spelen?

Reageren