Snuiven en slikken

Paul Dogger is in de jaren tachtig ons grootste tennistalent. Maar hij kan de druk niet aan en raakt in de ban van de cocaïne en drank. In Andere tijden sport zijn verhaal. Dogger is niet de enige sporter die (bijna) ten onder ging aan de verdovende middelen.

De Argentijn gaat voor de eerste keer in de fout in 1991 als hij speelt bij Napoli. Hij test positief voor cocaïne. Na zijn pensioen gaat het pas echt mis met 'pluisje' en hij raakt verslaafd aan drugs, alcohol, sigaren en pizza’s. Inmiddels is Maradona er na een afkicksessie bij Fidel Castro weer helemaal bovenop.

Marco Pantani
De kleine ex-winnaar van de Ronde van Frankrijk en van Italië is in de jaren negentig een van de beste klimmers. Maar als 'het olifantje' in 1999 vanwege doping wordt gediskwalificeerd, wordt Pantani depressief en steekt zijn neus te vaak in het witte poeder.

Hij wordt in 2004 in een hotel gevonden, bezweken aan een overdosis.

George Best
Volgens Pelé is hij de allerbeste, maar Georgie Best heeft meer interesses dan alleen voetbal. De held van Manchester United leeft het snelle leven met veel mooie vrouwen, dure auto's en een genetisch bepaalde voorliefde voor drank. Hij overlijdt in 2005 op 29-jarige leeftijd.

Paul Gascoine
Helaas blijft het bij het straatschoffie niet bij een voorliefde voor Marsrepen en kebab. Het is vooral drank die hem de das om zal doen. Hij slaat zijn vrouw, wordt opgenomen in een psychiatrische kliniek en doet een zelfmoordpoging. Begin 2009 is hij clean en belooft beterschap.

Jennifer Capriati
De Amerikaanse geldt als tenniswonderkind. Op haar zestiende wint ze Olympisch goud. Maar ze stopt en wordt gearresteerd voor winkeldiefstal en bezit van marihuana. Na therapie maakt ze een succesvolle comeback. In 2001 is ze nummer 1 van de wereld.

Reageren