So You Think You Can Dance gaat weer van start

Vanavond start alweer het zesde seizoen van So You Think You Can Dance, nu maar hopen dat het Nederlands en Belgisch danstalent nog niet op is.

De afgelopen jaren bleek Nederland nogal wat danstalent te herbergen; elk seizoen kwamen er nieuwe helden bovendrijven, en volgens juryleden Dan Karaty, ­Euvgenia ­Parakhina, Ish en Jan Kooijman zal dat dit jaar niet anders zijn.

Final Auditions

Om So You Think You Can Dance fris en fruitig te houden, verandert er dit jaar het een en ander. De arme auditanten krijgen niet één maar twee audities voor hun kiezen. Als ze de eerste ronde overleven, moeten ze meteen door naar een nieuw onderdeel, de final auditions.

Daarin moeten ze nog een auditie doen en die moet ook nog eens beter zijn dan de eerste. Ga er maar aanstaan als zenuwachtige jonge danser.

Golden ticket

Ook nieuw is dat elk jurylid bij de eerste audities een golden ticket heeft. Met dit ticket kunnen ze bepalen welke danser rechtstreeks doorgaat naar het buitenlandse bootcamp. En daarbij hoeven ze zich niets aan te trekken van hun collega-juryleden. De ­dansers met zo’n golden ticket mogen de ‘final audition’-ronde overslaan.

Flamenco

In welk buitenland de dansers dit jaar hun bootcamp zullen volgen, wil RTL nog niet zeggen. Als hint geeft de zender dat het om een land gaat met een oude, mysterieuze Europese dans, dus wij gokken op de flamenco. De Nederlandse Dennis Weening en Vlaamse An Lemmens zijn als vanouds de presentatoren.

Reageren