So You Think You Can Dance terugblik

De eerste liveshow afvallen, dat wil niemand overkomen die het avontuur van So You Think You Can Dance begint. Cherony en Joren moesten er toch aan geloven. Ondanks dat ze afvielen tijdens de eerste liveshow hebben ze het toch heel ver geschopt, want in die liveshows sta je niet zomaar. We spraken een verdrietige Cherony na de show.

Dringt het al tot je door?
"Ja, ik ben me er wel bewust van dat ik er nu uit lig. Maar natuurlijk ben ik heel erg teleurgesteld, het is echt heel erg jammer. Ik had het liefst veel meer van mezelf laten zien. Maar goed, het is zo."

Had je het verwacht?
"Nou, eigenlijk niet echt. Ik sloot het niet uit, maar het voelde erg goed en dan vertrouw je erop dat het goed genoeg is. Maar dat was blijkbaar helaas niet zo. Het houdt me niet tegen, ik ga nu niet stoppen met dansen. Het was een hele leuke ervaring en ik heb er heel erg van genoten."

Wat gebeurde er nou tijdens de uitslag, je liep weg?
"Ja, dat was even raar. Evelyne zei ‘gefeliciteerd’ tegen me. En toen dacht ik, 'nee jij bent door'. Maar zij beweerde van niet, toen wilde ik weglopen en pakte Dennis me beet. Die zei tegen Evelyne ‘ga maar bij de anderen staan’, ja toen wist ik dat het toch klopte dat ik afviel."

De eerste keer met zo’n groot publiek, in de studio en op TV, hoe was dat?
"Heerlijk, je krijgt een enorme adrenaline kick en je geniet er zo van. Echt een overweldigend gevoel."

Jullie mogen op maandag naar huis maar zitten de rest van de week samen in een huis. Hoe is het om met zo’n grote groep in een huis te zitten?
"Oh dat is reuze gezellig! Je raakt snel gehecht aan elkaar, je bouwt een band met elkaar op. We zitten in twee huizen, een van tien en een van zes. Ik zat in het huisje met zes mensen."

Bij wie zat je in een huis?
"Caggie, Eldrick, Raquel, Lorenzo en Natasha."

Wie maakten de rommel in het huis?
"De jongens! Ja, echt wel. Dat vooroordeel klopt volledig. Maar dat maakte niet veel uit, het was echt gezellig. Ik en Caggie hebben sowieso een goede band met elkaar dus het was heel fijn dat wij samen in een huis zaten."

Kom je volgende week terug naar de studio om naar de andere dansers te kijken?
"Ja, zeker! Ik moet Caggie en Raquel supporteren natuurlijk, en de anderen ook."

Wat zijn je dansambities?
"Nou, het lijkt me wel heel gaaf om achtergronddanseres te zijn voor Beyoncé, maar daar moet ik nog wat harder voor werken."

Reageren