Sol Wortelboer ligt niet wakker van kelderende kijkcijfers Peking Express

6 mei 2012 15:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De kijkcijfers van Peking express zakken iedere week, maar presentator Sol Wortelboer houdt goede moed. "De kijker komt nog terug..."

De eerste aflevering van Peking express trok nog een ruime 500.000 kijkers, na vijf afleveringen is het aantal volgers van het reality reisprogramma teruggelopen tot 248.000.

"Ik lig er niet echt wakker van"
Deze neerwaartse spiraal is ook Sol Wortelboer niet ontgaan, toch reageert hij in een interview met het AD enigszins gelaten op de verontrustende ontwikkelingen.

"De cijfers waren eerst goed, maar langzaam gaan ze naar beneden. Toch blijf ik er nuchter onder. We hebben een heel mooi programma gemaakt, maar nu is het aan de kijker. Ik lig er niet echt wakker van, ook omdat ik weet dat we naar een hele spannende climax toewerken. Ik denk dat de kijkers wel terugkomen."

Net 5 houdt vol
Ondanks de weinig positieve vooruitzichten, houdt ook Net 5 goede moed en staan ze zowel achter Sol als het programma. Zo zei zenderbaas Justine Huffmeijer: "Sol is een ontzettend nuchtere jongen die bij het format past. Voor hij op reis ging hebben we hem goed voorbereid, ook met een presentatiecoach erbij. Ik ben heel blij met het eindresultaat. We hebben eigenlijk heel erg aan het klassieke format vastgehouden. Dat is zes jaar lang een ontzettend groot succes geweest."

Wil jij Peking express nog een kans geven? Dat kan vanavond om...

 

Meer over