Sol Wortelboer presentator Peking Express

Het avontuurlijke realityprogramma maakt in het voorjaar van 2012 een comeback

Presentator Sol Wortelboer is het nieuwe gezicht van Peking Express. Hij treft de kandidaten bij de verschillende proeven en zal de eliminatieronden voor zijn rekening nemen. Sol, bekend van het leuke, maar niet bijster succesvolle Net 5-programma Next Hair Guru, is erg enthousiast over zijn volgende project.

Tassen gepakt
"Ik kan niet wachten om te beginnen! Het is een grote eer dat ik dit waanzinnige programma mag presenteren. Het is toch wel het programma waar elke presentator stiekem van droomt. Peking Express wordt een heerlijk maar vooral heel spannend avontuur. Mijn tassen zijn bijna gepakt, dus voor mij kan het niet snel genoeg beginnen!"

Barre tocht
Peking Express is een avontuurlijk realityprogramma waarbij zeven duo’s uit Nederland de strijd met elkaar aanbinden tijdens een barre tocht. In hoog tempo liften ze door verschillende verre landen en maken ze onderweg kennis met de verschillende culturen. De deelnemende koppels moeten zelf vervoer en een slaapplaats regelen en strijden tegen elkaar in uiteenlopende proeven. Ze krijgen slechts een euro per dag mee waarvan ze rond moeten zien te komen.

Relatietest
De deelnemende duo’s kunnen in ’t dagelijks leven blind op elkaar vertrouwen, maar stress, de ongewone situatie en de ontbering van de reis zullen het uiterste vergen van hun relatie. Alleen de sterksten en de slimsten hebben kans het einddoel te bereiken.

Comeback
Veel fans kijken uit naar de terugkeer van Peking Express, dat van 2004 tot en met 2008 op de Nederlandse tv te zien was. In het voorjaar van 2012 zijn de avonturen van Sol en de kandidaten te zien op Net 5. In de tweede helft van januari stappen de kandidaten het vliegtuig in. Daarna maakt de zender bekend door welke landen de nieuwe reis gaat.

Reageren