Songfestival beats X-Factor?

De verwachtingen zijn hooggespannen: Sieneke staat vanavond met haar imitatieorgel in de halve finale van het Songfestival. De grootse finale van zaterdag staat recht tegenover de finale van X Factor geprogrammeerd. Finaleplek voor Nederland of niet, volgens TROS-directeur Peter Kuipers heeft concurrent X Factor geen schijn van kans.

"Of we nou wel of niet de finale halen, zaterdagavond zullen meer kijkers afstemmen op het Songfestival dan de finale van X Factor", voorspelt Kuipers in een interview met De Telegraaf. "En als Sieneke meedoet in de finale, dan zou ik RTL adviseren dat ze met de uitzendtijden van de X Factor moeten schuiven."

De kijkcijfers twinkelen al in Kuipers' ogen. Twee dagen geleden keken ruim 1 miljoen mensen naar de eerste halve finale van het Songfestival, waaraan Nederland niet eens deelnam.

Hollands
De TROS is van plan ook de komende tien jaar het Songfestival te verzorgen, en wel met Nederlandstalige nummers. "Iedereen kan van de TROS verwachten dat we voor Nederlandstalig gaan", vertelt een vastbesloten Kuipers.

"We hebben van te voren een analyse gemaakt. Daar kwam uit dat een inzending op het Songfestival hoeft niet gezongen te worden door een bekende zanger. Het maakt verder niet uit of het Nederlands of Engels is. En wees vooral onderscheidend. Daarin zijn we dit jaar redelijk geslaagd."

Reageren