Songfestival blog: Geblesseerde Anouk mag aan de bak

Vandaag begint het echte werk voor Anouk op het Eurovisie Songfestival. Met drie generale repetities en de halve finale voor de boeg wordt het druk voor de zangeres, die eerder tijdens een potje bowling een beenblessure opliep.

In ieder geval staat Anouk vandaag en morgen wel gewoon op het podium. Bij de openingsceremonie gisteren liet ze verstek gaan. De Nederlandse delegatie moest het dus zonder artiest doen. De rest van de Songfestivaldeelnemers was er wel. Het leverde een twee uur durende parade op die af en toe wel wat weg had van een carnavalsoptocht.

De openingsceremonie

De Finse Krista Siegfrids kwam in bruidsjurk, de Oekraïense Zlata Ognevich bracht haar eigen reus mee en de Macedonische Esma zong om de paar meter traditionele gypsy-klanken, die in de verte een beetje deden denken aan een autoalarm. Voor Groot-Brittannië was Bonnie Tyler aanwezig, die iedereen opriep om voor haar te stemmen, omdat ‘niemand verder punten geeft aan ons’.

De eerste repetitie van de hele show

De openingsceremonie in het operahuis van Malmö was het officiële startschot voor het Songfestival. Vanmiddag vindt de eerste repetitie van de hele show plaats en ’s avonds is het tijd voor de juryrepetitie. Hierin zal Anouk zich met ‘Birds’ moeten bewijzen voor de jury’s, die de helft van het totaal aantal punten mogen geven. Gelukkig heeft ze geen ingewikkelde dansjes gepland...

Kijk hieronder in de afbeeldingengallerij voor foto's van de Finse Siegfrieds en de Macedonische Esma Redžepova.

Reageren