Sophie Hilbrand over Ruben vs Sophie in LA

Na een gelijkspel in 2008 binden Ruben Nicolai en Sophie Hilbrand opnieuw de strijd met elkaar aan in ‘Ruben vs Sophie in LA’. Sophie vertelt wat we kunnen verwachten.

Was de strijd tussen jullie de vorige keer nog niet beslecht?
„Ik vond van niet, nee. Het was toen 3-3. Dat zal dit keer niet gebeuren, want nu hebben we zeven afleveringen. Ruben en ik zijn ontzettend aan elkaar gewaagd en heel competitief.”

Waarom is er gekozen voor Los Angeles als arena?
„Het programma bestaat al best lang en we wilden iets nieuws doen. In LA kun je andere uitdagingen aangaan dan hier in Nederland. Het is een interessante omgeving, waar alles draait om entertainment. Dat is te gek om te zien. We gaan trouwens ook een aflevering naar Las Vegas.”

Wat kan in Amerika wat hier in Nederland niet kan?
„Van Snoop Dogg krijgen we de opdracht om een rapact te doen in dé hiphopvenue van LA. Als je zoiets in Nederland doet, zijn er altijd wel mensen die ons kennen en ons goedgezind zijn. Dan ga je nooit écht onderuit. In LA word je genadeloos afgemaakt. Dat maakt het extra spannend. Wij kennen in LA natuurlijk ook niemand. Dat maakt het lastiger om hulp te vinden. Als ik in Nederland de opdracht krijg om het beste nummer te maken, rijd ik even langs bij John Ewbank. Daar kan dat niet. Al heb ik wel regelmatig hulp gezocht van Nederlanders die in LA wonen.”

Welke uitdagingen gaan jullie verder aan?
„In de eerste aflevering draait het erom wie er het beste is met de sterren. Van Perez Hilton (een bekende gossipblogger) krijgen we de opdracht om de grootste ster te fotograferen. Op een gegeven moment dacht ik dat ik Jennifer Aniston zag en dook ik op haar auto. Dat mens moet zich kapot hebben geschrokken. Achteraf zag ik dat haar neus veel te groot was en haar kont veel te dik. Het was Jennifer helemaal niet!”

Wat gaan jullie in Las Vegas doen?
„We gaan naar de plek waar Elvis altijd heeft opgetreden. Ik heb Ruben nog nooit zo blij gezien. Hij is de grootste Elvis-fan die ik ken. We maken ook een soort The Bucket List-aflevering op weg naar Vegas toe. Die is echt super. Die aflevering zou een BNN-programma op zich kunnen worden. Dat idee claim ik bij deze.” 

Reageren