Sophie is boos

De eerste aflevering van Sophie op 3 van afgelopen zondag heeft veel losgemaakt. Voetbalclubs Ajax, Feyenoord en FC Twente reageerden geschokt op de uitzending waarin de presentatrice praatte met veroordeelde hooligans. Sophie vindt de reacties nogal overtrokken: "We zijn juist heel zorgvuldig te werk gegaan."

Volgens dagblad Metro gooide Sophie op 3 met deze uitzending olie op het vuur van hooligans en Ajax waarschuwde al dat eventuele gevolgen "voor de rekening van BNN zijn". Totale onzin, aldus Sophie tegen RTL Boulevard: "De journalist maakt zich zelf schuldig aan 'olie op het vuur gooien', door zo'n kop in de krant te zetten."

Overdreven
De presentatrice vindt de felle reacties behoorlijk overdreven. Ze is van mening dat zij en de redactie van het programma juist geprobeerd hebben om het persoonlijke verhaal achter de hooligans goed neer te zetten. "Er zijn verschillende groepen in de samenleving waar we mee te maken hebben. Het geeft inzicht in de jongens en ik denk niet dat het verkeerd is geweest."

Kijkcijfers
De bewuste Hooligans-aflevering trok 403.000 kijkers. We zijn benieuwd of door alle consternatie aanstaande zondag de kijkcijfers een stuk hoger uitvallen. Dan duikt Sophie in de ruige wereld van de Hells Angels. Als dat maar goed afloopt...

Reageren