Spannend: Ontknoping Wie Is de Mol?

Vanavond weten we het antwoord op de vraag: Wie is de Mol in dit 13e seizoen? Dit was misschien wel het meest verwarrende seizoen.

De 2 overgebleven kandidaten uit Wie is de Mol? hebben Zuid-Afrika verlaten, maar gelukkig zijn er vanavond nog genoeg adem­benemende beelden van het beeldschone land te zien. Alle kandidaten, inclusief winnaar, verliezer en de Mol, blikken in Nederland terug op dit seizoen. In de eerste minuten komen zij - en dus ook de kijker - erachter wie de wedstrijd heeft gewonnen en dus ook wie de Mol was. En vooral: welke mollenstreken die indringer heeft uitgehaald.

Wie Is de Mol?

Maar ja, wie is nu die Mol? Bij de start van het programma was al duidelijk dat Janine Abbring het níet was; zij kwam tijdens een opdracht in de derde aflevering verkeerd in het water terecht en verbrijzelde zo een ruggenwervel. De AVRO had al laten weten dat het spel daarmee niet in gevaar was gekomen, en dus was zij niet de Mol.

Wie dan wel?

Lange tijd werd vervolgens Tim verdacht, maar hij werd halverwege het seizoen onverwachts naar huis gestuurd en kon het ook niet zijn (hoewel Paulien suggereerde dat er dit keer weleens twee Mollen kunnen zijn). Op Wieisdemol.avro.nl werd Pauline het meest aangemerkt als Mol. Waarom? Waarschijnlijk omdat ze zo omhandig is - zelfs dat kan in De Mol verdacht zijn. Dat kan ­echter ook worden gezegd van de normale Kees.

Reageren