Special: Off The Map

11 Juli 2011 05:15 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Drie jonge Amerikaanse dokters laten in de dramaserie Off The Map de westerse beschaving achter zich en gaan ergens in de rimboe van Zuid-Amerika arme, zieke mensen helpen. Ze willen, zoals het heet, ‘de demonen van hun verleden ontvluchten’ en op deze exotische locatie een nieuwe start maken. In en om de kliniek van de, zo uit een Bouquet-roman weggelopen, dr. Ben Keeton vallen zij (en de kijkers) van de ene verbazing in de andere.

Kokosnoot Huis-tuin-en-keukenkwaaltjes zijn niet aan de orde. Een visser ligt kermend op de operatietafel met een spartelende pijlstaartrog in zijn been, tuberculose is even gangbaar als bij ons een griepje, een reiziger hangt zwaargewond in een hoogspanningskabel. Bij gebrek aan donorbloed klautert dr. Keeton in de hoogste boom, hakt een kokosnoot los en sluit het infuus aan. Op z’n tijd duiken alle artsen ter ontspanning van een rotspunt in een diepe, kolkende rivier. Er kan op elk moment net zo gemakkelijk een heftige romance ontstaan als een besmettelijke ziekte uitbreken.

Medische soap
Voor het gemak spreken de nieuwelingen geen woord Spaans (zelfs geen si of no) en blijven ze hun Zuid-Amerikaanse patiënten consequent in het Amerikaans toespreken. Ook al kunnen de hulpbehoevenden er duidelijk geen touw aan vastknopen… Het moge duidelijk zijn: van een hoog realiteitsgehalte moet Off The Map het niet hebben. De serie komt dan ook uit de koker van Shonda Rhimes, de vrouw achter medische soaps Grey’s Anatomy en Private Practice.

De acht sterren van de show
1 Dr. Tommy Fuller (Zach Gilford) Een van de drie nieuwkomers. Steekt meer energie in amoureuze avontuurtjes dan in zijn werk. Botst met oudgediende dr. Cole.

2 Zita ‘Zee’ Alvarez (Valerie Cruz) Hoofdzuster en moederkloek. Komt uit de omgeving. Keurt romances op de werkvloer af, maar heeft zelf een relatie met dr. Cole.

3 Dr. Mina Minard (Mamie Gummer) De tweede debutante. Is erg op zichzelf en heeft ooit, met fatale gevolgen, een verkeerde diagnose gesteld.

4 Dr. Ben Keeton (Martin Henderson) De held van Off The Map. Briljant en vindingrijk arts. Trekt vaak zijn shirt uit. Onderhoudt een knipperlichtrelatie met dr. Clarke, terwijl zijn vrouw elders in coma ligt.

5 Dr. Lily Brenner (Caroline Dhavernas) Ook nieuw in de oerwoudkliniek. Idealistisch en een echte ‘controlfreak’. Verloor haar verloofde door een fietsongeluk, voelt zich sterk aangetrokken tot dr. Keeton.

6 Dr. Otis Cole (Jason Winston George) De rechterhand van dr. Keeton. Is erg streng voor de ‘broekies’. Heeft verkering met zuster Zee. Is verslaafd geweest aan morfi ne en heroïne.

7 Dr. Ryan Clark (Rachelle Lefevre) Een geval apart. Heeft het hart van dr. Keeton gestolen, zal om te overleven zelf binnenkort een nieuw hart moeten krijgen.

8 Charlie (Jonathan Castellanos) Manusje-van-alles. Woont en slaapt in het ziekenhuis. Goed bevriend met dr. Cole, in stilte verliefd op Lily.

 

Meer over