Spectaculaire actiefilm Mission Impossible 4 voor het eerst op RTL 4

16 December 2013 19:04 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vijf jaar na het derde deel van de filmreeks maakte Ethan Hunt in 2011 zijn comeback om de wereld te redden in Mission: Impossible - Ghost Protocol. RTL 4 zendt het spektakel vanavond voor het eerst op televisie uit.

Er was destijds veel aandacht voor de duizelingwekkende stunts die Tom Cruise zelf had uitgevoerd. Hij nam onder meer de beklimming van het hoogste gebouw ter wereld voor zijn rekening, de Burj Khalifa in Dubai (828 m.).

Op jacht naar de superschurk

De missie van Ethan Hunt en zijn spionage­team is in deze vierde Mission: Impossible zo mogelijk nog onmogelijker dan anders. Het Kremlin wordt opgeblazen, Ethan en de zijnen krijgen de schuld, de Amerikaanse regering trekt haar handen van hen af en onze helden moeten op eigen houtje superschurk Kurt Hendricks (Michael Nyqvist) ervan zien te weerhouden om de wereld te vernietigen.

Cruise

Tom schittert als vanouds en de special effects zijn fantastisch in dit kassucces. Het tempo ligt wat lager dan gewoonlijk in actiefilms, maar dat komt het kijkplezier juist ten goede.

Meer over