Speuren naar een verborgen schat

Vrijdag 30 maart is bij SBS 6 de aftrap van een nieuwe avonturenshow. In De Schat van De Oranje gaan dertien BN'ers onder wie Emile Ratelband, Babette van Veen en Rob Geus op zoek naar een verborgen schat.

De avonturiers worden in twee teams verdeeld en struinen een onbewoond eiland af om de geheime schat te vinden. Om die locatie te achterhalen moeten ze uiteenlopende opdrachten vervullen.

Eliminatie
Elke week is er een eliminatieronde en moet er iemand naar huis. Beide teams bepalen met een spannende stemming zelf welk teamlid dat wordt. Zij hebben hun verzamelde informatie hard nodig om in het spel te blijven. Degene die het verst van de locatie van de schat af zit, moet uiteindelijk het veld ruimen.

VOC
Het avonturenspel is gebaseerd op de vaderlandse geschiedenis. In 1609 vertrekt een Hollandse vloot van de VOC naar Indië. In de Golf van Mussaca raken de schepen in gevecht met de Portugezen en bijna alle Hollanders gaan ten onder. De Oranje blijft boven water; maar laat wel een kostbaar bezit achter.

BN'ers
Ruim vierhonderd jaar later gaan dertien Bekende Nederlanders op zoek naar de achtergelaten schat. Emile Ratelband, Babette van Veen, Thomas Berge, Liza Sips (actrice), Horace Cohen, Nadia Palesa Poeschmann (MTV-presentatrice), Rob Geus, Prinses Inge (Nederlandse Hollywood Vrouwen), Hugo Metsers jr, Euvgenia Parakhina (jurylid bij So You Think You Can Dance), judoka Mark Huizinga, Marloes Coenen (vechtsportster) en Janice (winnaar Project Catwalk) gaan de strijd met elkaar aan.

Belevenis
Erik van der Hoff presenteert het programma. „Ik ben gek op geschiedenis en avontuur. Dit programma is natuurlijk één grote belevenis, zowel voor mij om het te maken als voor de schatzoekers om er aan mee te doen.

De Schat van De Oranje is vanaf vrijdag 30 maart om 20.30 uur te zien bij SBS 6.

Reageren