Spin-off Criminal Minds vanaf 9 maart bij Veronica

Vanaf woensdag 9 maart zendt Veronica de nieuwe misdaadserie Criminal Minds: Suspect Behavior uit. In de spin-off van de successerie Criminal Minds vertolkt Oscarwinnaar Forest Whitaker de hoofdrol van agent Sam Cooper.

Cooper is leider van een BAU-team, waarbij BAU staat voor 'Behavioral Analysis Unit' (eenheid van gedragsanalisten). Het team bestaat uit taaie agenten die met verfijnde gedragsanalyses en een harde aanpak de zwaarste misdrijven oplossen.

Team
In de spin-offaflevering van Criminal Minds was Forest Whitaker (foto), voor het eerst te zien als special agent en teamleider Sam Cooper. De rest van de cast van de serie werd in oktober al in Nederland geïntroduceerd.

Het team wordt versterkt door de Britse Mick Rawson (Matt Ryan), een zelfverzekerde, knappe en talentvolle scherpschutter, ‘straatexpert’ John ‘Prophet’ Sims (Michael Kelly) en Gina LaSalle (Beau Garett), een mooie en gedreven agente met een scherpe blik. Computerexpert Garcia (Kirsten Vangsness) is de verbindende factor tussen beide series.

Aflevering 1: 'Two of a Kind'
Coopers team bestaat uit specialisten op het gebied van gedragsanalyse van zware criminelen. Mede door de achtergrond van Coopers agenten is hun aanpak vaak heftig als het gaat om het oplossen van misdrijven. Zo was Rawson ooit lid van de Britse Special Forces en heeft Prophet zes jaar van zijn leven in de gevangenis doorgebracht.

De taaie Lasalle komt vers van de FBI-opleiding. Cooper zelf is een mentaal en fysiek sterke leider, die de politieke bureaucratie niet schuwt. Dit wordt in de eerste aflevering al duidelijk, wanneer het team wordt ingeschakeld bij de ontvoeringen van meerdere kinderen en het koste wat kost de daders wil pakken.

Criminal Minds: Suspect Behavior is vanaf woensdag 9 maart om 21.30 uur te zien bij Veronica.

Reageren