Spin-off Family Guy op tv

Na een jarenlange figurantenrol in de animatieserie Family Guy is Cleveland Brown als tv-ster te zien in zijn eigen serie op Comedy Central.

De ietwat slome maar sociale Cleveland woont al jaren bij Family Guy's Peter Griffin en zijn familie in de straat. Na de scheiding van zijn vrouw Loretta besluit hij met zijn zoon Cleveland Jr. het gemoedelijke Quahog te verlaten en naar Californië te gaan.

Puberdochter
In een animatieserie bestaat geen toeval, en Cleveland loopt zijn oude jeugdliefde Donna tegen het lijf bij een tussenstop in zijn geboortedorp Stoolbend.

Natuurlijk heeft Donna net haar man aan de kant gezet en heeft ze haar handen vol aan een rebellerende puberdochter en een veel te slimme zoon. Met andere woorden: Donna kan wel wat hulp in de opvoeding gebruiken.

Rokkenjager
Nu kennen we Cleveland uit Family Guy niet als een rokkenjagende, vrouwenverslindende man. Gelukkig wordt hij dat in The Cleveland Show ook niet. We komen wel enkele nieuwe eigenschappen tegen, maar bovenal blijft Cleveland toch gewoon Cleveland.

Een succes is The Cleveland Show in ieder geval al. In Amerika is al een derde seizoen besteld voordat het tweede op televisie te zien is geweest. Comedy Central gaat nu kijken of ook Nederland kan zwichten voor de charmes van deze wat trage Afro-Amerikaan.

Reageren