Spin-off Gossip girl op komst

Al langere tijd deden er geruchten de ronde dat Gossip girl mogelijk een spin-off zou krijgen. Nu blijkt dat daar niets van gelogen is. Gossip girl krijgt een zusje!

Producent Josh Schwartz is momenteel druk bezig met het schrijven van de verhaallijn voor de nieuwe serie, die zal draaien om één van de personages die we al kennen uit Gossip girl. Wie dat is? Lily van der Woodsen!

Wilde tiener
In de spin-off zien we Serena's moeder (die nu wordt gespeeld door Kelly Rutherford) in haar jonge jaren, als ze nog de naam Lily Rhodes draagt. In de jaren tachtig is ze nog een wilde tiener die in LA woont en wel van een feestje houdt. Een jonge Rufus Humphrey komt daar in eerste instantie niet aan te pas, maar Schwartz zegt dat hij dat voor de toekomst niet uitsluit. "Als de serie het geluk heeft om meerdere seizoenen mee te draaien, zal hij misschien zijn opwachting maken."

Vrije geest
Maar in het begin gaat het echt over Lily én haar zus Carol, Serena's tante. "Zij is zo'n vrije geest, een wannabe-actrice die in een huis in de valley woont", vertelt Schwartz. "Maar ze heeft ook meegemaakt hoe het is om geen geld te hebben, om naar een openbare school te gaan, waar ze nieuwe vrienden moest maken en niet meer welkom was in de wereld die ze kende."

Nog geen cast
De spin-off wordt in Amerika op 11 mei gepresenteerd als een flashback in een reguliere aflevering van Gossip girl. Op dit moment is er nog niemand gecast. Als de nieuwe serie aanslaat, kan de rest al in de herfst worden uitgezonden.

Reageren