Spin-off Lucky TV komt er niet

30 Mei 2013 11:46 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Iedereen is enthousiast over het nieuwe satirische nieuwsprogramma, maar de netmanager van Nederland 2 ziet het niet zitten.

Lucky TV (Sander van de Pavert), acteur Ton Kas en cabaretiers Diederik Ebbinge (foto) en Henry van Loon hadden een prachtig nieuw programma-idee voor de VPRO ontwikkeld, een soort combinatie van RTL Boulevard, DWDD, Pauw en Witteman en VI. Diederik Ebbinge: „Daarin doen wij alle gesprekken waar we de hele week mee zijn doodgegooid nog eens dunnetjes over, met alle platgewalste argumenten van dien. We leggen vrij subtiel al het gratuite gelul bloot en maken daarmee al die programma's net zo absurd als het onze.'

Van de baan

Ebbinge zegt dat 'iedereen dolenthousiast' was over het idee, behalve de netmanager dan. Hij vond het programma te ongrijpbaar. En omdat de netmanager in Nederland bepaalt welke programma's uitgezonden worden, is het VPRO-programma van de baan.

Domper

Een behoorlijke domper voor de bedenkers: Ebbinge: „Het is frustrerend en irritant dat één iemand dat kan bepalen, zeker op zoiets ingewikkelds en subjectiefs als humor." De makers praten donderdag nog een keer met de netmanager om hem op andere gedachten te brengen.

Meer over