Spoorloos, maar dan in het Engels

Long Lost Family is de Britse variant van Spoorloos. Ook in het Verenigd Koninkrijk worden nu familieleden die elkaar uit het oog zijn verloren samengebracht.

In Nederland zorgt Spoorloos er al meer dan twintig jaar voor dat familieleden met elkaar herenigd worden. Twee jaar geleden kocht de Britse commerciële zender ITV het format van Spoorloos en ook daar is het programma een succes.

Derk Bolt

Waar in Nederland Derk Bolt de boel al jaren in zijn eentje runt, nemen aan de andere kant van de Noordzee de daar bekende presentatoren Davina McCall en Nicky Campbell (foto) de honneurs waar. Zo presenteert McCall al sinds 2000 alle seizoenen van Big Brother en praatte Campbell lange tijd het populaire Wheel of Fortune aan elkaar.

Long Lost Family

In de eerste ­aflevering heeft Long Lost Family meteen een interessante zaak te pakken. Jennifer Wilson, een 67-jarige dame uit Rotherham, ­ontdekt op haar elfde dat ze een tweelingzus heeft, van wie ze bij de geboorte is gescheiden. Niemand van de familie wilde haar meer informatie geven. Zesenvijftig jaar later is Jennifers moeder over­leden en durft ze eindelijk te gaan zoeken. De enige informatie die ze heeft, is dat haar zus Judith heet.

De tweede zaak vanavond gaat over Karen Lloyd, die op zoek is naar haar vader.

Reageren