Sportjournaal - competitie

De bal rolt weer. Het WK is voorbij, de voorrondes van de Champions League en Europa League zijn in volle gang en eindelijk is ook de Eredivisie weer begonnen.

Landskampioen FC Twente mag het bal openen. De club uit Enschede speelt in Kerkrade tegen Roda JC, de nummer 9 van het afgelopen seizoen.

Kampioensster
Aan de kersverse trainer Michel Preud'homme de taak Steve McClaren te doen vergeten. Dat zal zo makkelijk nog niet worden: McClaren loodste de Tukkers vorig jaar het eerste landskampioenschap in de historie van de club.

Preud'homme zal het lastig krijgen. PSV wil, na twee jaar zonder kampioenschap, maar wat graag die felbegeerde schaal weer eens omhoog houden, en Ajax staat te trappelen om de derde kampioensster voor het dertigste kampioenschap op het shirt bij te kunnen schrijven. De Amsterdammers staan nu op 29 zeges.

Lijfsbehoud
En dan zijn er nog de vaste outsiders. AZ is in Mounir El Hamdaoui een goede spits kwijt, maar met de Alkmaarders weet je het natuurlijk nooit. Wellicht kan ook Feyenoord zich weer eens in de strijd om de eerste plek mengen.

In het 'rechterrijtje' belooft de strijd om lijfsbehoud in de hoogste klasse ook spannend te worden. Willem II bleef vorig seizoen ternauwernood Eredivisionist, waar Excelsior (play-offs) en De Graafschap (kampioen) uit de Eerste Divisie promoveerden. Zij zullen alles moeten geven om ook na dit seizoen nog in de Eredivisie te voetballen.

Het belooft een spannend seizoen te worden. Geen overduidelijke titelfavoriet, geen overduidelijke degradatiekandidaat. Er kan van alles gebeuren.

Reageren