Sprookjeshuwelijk Prins William & Kate Middleton live op YouTube

20 april 2011 12:12 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Wie op 29 april geen televisie in de buurt heeft, kan tóch zien hoe prins William en zijn Kate Middleton elkaar het jawoord geven. De bruiloft is live te volgen op YouTube. Het koninklijk huis gaat de beelden van het feest rechtstreeks streamen.

De huwelijksceremonie in Westminster Abbey, de stoet naar Buckingham Palace en de balkonscène zullen live te zien zijn op de videowebsite. De persdienst van de prins maakt ook een liveblog aan, die de beelden voorziet van commentaar, historische informatie en extra beeldmateriaal.

Eerste keer
Het wordt de eerste keer dat YouTube een live-verslag van een evenement voorziet van een liveblog. De royals gaan duidelijk met hun tijd mee. Ook op Twitter (@ClarenceHouse) brengt het koninklijk huis rechtstreeks verslag uit van het huwelijk van de eeuw. In aanloop naar de bruiloft wil het koninklijk huis nog foto's publiceren via Flickr en de officiële huwelijkswebsite uitbreiden.

Toegankelijk
"Het koppel wil een balans zien te vinden tussen een dag die heilig en intiem is en een dag die aanleiding is voor een wereldwijde viering. Daarom willen ze de bruiloft toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen en kiezen ze voor deze vorm van communicatie", legt een woordvoerder uit. 

Meer over