Spuiten en Slikken begint wietplantage

BNN’s Spuiten en Slikken heeft weer een manier gevonden om voor controversie te zorgen. Het programma duikt in de wereld van cannabisteelt.

Nieuwkomer Tim Hofman is de afgelopen weken in de weer geweest om een wietplantage op te zetten. Het is hem gelukt en vanaf zondag gaat hij in Spuiten en Slikken langs de coffeeshops om zijn oogst te verkopen.

Gerard Sprong

Hoewel het telen van cannabis in Nederland verboden is, zet BNN de actie toch voort. De omroep heeft eigenlijk ook niets te vrezen: mocht Tim opgepakt worden, dan heeft topadvocaat Gerard Spong zich aangeboden voor de verdediging. 

‘Krom beleid’ 

Hofman ontmoet tijdens zijn kweekavontuur alle spelers van het gedoogbeleid: voorstanders, tegenstanders, wetgevers, handhavers, werknemers, werkgevers, politici, gebruikers en slachtoffers. Tim verbaasde zich over de Nederlandse wetgeving: “Er zit een enorme kromheid in het beleid en op juridisch gebied zijn er zo veel haken en ogen.” 

Tim’s Tuintje

In de eerste aflevering van de rubriek ‘Tim’s Tuintje’ neemt Gerard Spong de kijker mee in een rechtszaak tegen een coffeeshophouder. ”De achterdeur van de coffeeshop spekt de voordeur van de belastinginspecteur”, aldus Sprong.

Spuiten en Slikken is elke zondag om 22.00 uur te zien bij BNN, op Nederland op 3.

Reageren