Stapelverliefd in Mexico

In het Net 5-programma Vakantieliefdes zien wekelijks twee Nederlandse vrouwen de schatjes terug op wie ze in den vreemde stapelverliefd zijn geworden. Slaat de vonk weer over, was het meer dan een bevlieging? Of is het heilig vuur gedoofd? Marika (25) uit Leeuwarden reist in de aflevering van zondag naar Mexico om te ontdekken of het nog steeds klikt tussen haar en Daniel (35).

Hoe hebben jullie elkaar ontmoet?
"Een paar maanden geleden was ik met mijn vriendin op vakantie in Mexico. De laatste vijf dagen zaten we in Playa Del Carmen. Op de tweede avond waren we in een kroeg aan het strand en kwam hij met zijn vriend naar ons toe. Ik keek hem recht in zijn ogen en dacht: oei! We hadden meteen een klik. Ze schoven bij ons aan en Daniel en ik hebben de hele avond met elkaar zitten kletsen. Daarna hebben ze ons netjes afgezet bij ons hotel. We maakten een afspraak voor de volgende dag op het strand. Daar kwam hij anderhalf, twee uur later dan afgesproken opdagen. Dat is echt iets Mexicaans. Maar goed, daarna hebben we elkaar elke dag gezien."

Alleen maar gezien?
"We hadden heel interessante, diepgaande gesprekken. Zoenen deden we niet gelijk de eerste avond, dat kwam pas later."

Hoe ging het verder?
"Het afscheid was best wel zwaar, ik was in het vliegtuig niet heel erg gezellig. We hadden afgesproken dat ik zou laten weten of ik veilig was thuisgekomen. Bij aankomst heb ik hem direct ge-sms’t. Sindsdien hadden we dagelijks wel even contact via Facebook, Skype of gewoon telefonisch. Al was het maar om gedag of welterusten te zeggen. We misten elkaar heel erg, die gigantische klik van de eerste keer is gewoon gebleven."

Dus het aanbod van Net5 om voor Vakantieliefdes terug te gaan naar Mexico kwam als geroepen.
"Ja, het was een mooie kans om hem snel terug te zien. Mijn vriendin had me opgegeven. Anders was het er niet zo gauw van gekomen. Hij was gelukkig ook gelijk superenthousiast."

Wat vinden je ouders ervan?
"Eerst waren ze niet zo enthousiast. Ik ben enig kind en als je dan een vriendje in Mexico krijgt... Dat was wel even schrikken. Ze dachten ook: zo’n vakantieliefde waait wel weer over. Maar na een maand begrepen ze dat het serieuzer was dan ze hadden gedacht. Daniel heeft mijn moeder een mailtje gestuurd om haar gerust te stellen. Dat heeft wel geholpen."

En? Hoe was het weerzien?
"Het waren drie dolle dagen, maar meer kan ik natuurlijk niet vertellen. Daarvoor moet je naar het programma kijken."

Reageren