Start Flikken Maastricht seizoen 6 met gastrol Frans Bauer

2 Februari 2012 19:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De lucht tussen Eva en Wolfs is vorige week geklaard in de telefilm ‘De Overloper’. Het zesde seizoen van Flikken Maastricht kan vanavond beginnen. Angela Schijf (Eva) vertelt.

Nu Floris Wolfs (Victor Reinier) even op nonactief staat, moet Eva van Dongen (Angela Schijf) zich behelpen met een andere partner. De aflevering speelt gedeeltelijk in een woonwagenkamp waar het halfverbrande lijk van een jongen is gevonden. Volkszanger Frans Bauer, zelf opgegroeid tussen de ‘kampers’, komt toevallig net langs voor een optreden... Hij is een van de vele BN’ers die dit seizoen een gastrol vertolken in Flikken.

„Frans heeft deze acteerklus supergoed geklaard”, vindt Angela. „Hij speelt zichzelf. Dat heb ik ook eens moeten doen. Niets is moeilijker, maar bij hem ging het heel ontspannen.”

Kannibalisme
Vooruitblikkend op de dingen die komen gaan in de populaire politieserie: „We hebben een aantal afleveringen gemaakt waarvan ik zelf eerst dacht: dit is zo bizar, dit gelooft niemand. Ik doel dan vooral op een aflevering over kannibalisme. Het blijkt dat dat soort verhalen letterlijk uit de krant zijn geplukt en wel degelijk gebeuren. Als je daarmee bezig bent, stap je echt even een horrorwereld binnen. Maar het is wel superspannend geworden!”

Wat staat haar personage te wachten?
„Eva maakt dit seizoen een hoop mee”, verklapt de 32-jarige actrice. „Ze worstelt met zichzelf en haar situatie als alleenstaande vrouw. Dat is iets wat ik zelf wel graag wilde vertellen. Over de keuzes die je moet maken als vrouw van begin dertig. De klok tikt en een kinderwens speelt op, maar je carrière is ook zo belangrijk. Hoe zie je jezelf precies over tien jaar?"

Dikke buik
Angela en haar man Tom Van Landuijt verwachten dit voorjaar hun derde kind. Haar dikke buik moest ze tijdens de opnamen verbloemen. „Jammer genoeg: ik zou zo graag eens mezelf laten zien in een zwanger personage.” Welke invloed heeft de rol van Eva op haar? Kijkt ze anders aan tegen de wereld om haar heen sinds ze in Flikken acteert? „Ik heb wel het gevoel dat je altijd het een en ander uitwisselt met je personage als je zo’n tijd hetzelfde karakter speelt”, zegt ze. „Als ik midden in een draaiperiode zit, ben ik net zo streng voor mezelf als Eva is. Dat is ook nodig, want als ik te gevoelig zou reageren, zou ik mijn gezin veel te erg missen als ik dagen achter elkaar aan het werk ben.”

Meer weten over de telefilm De Overloper, waarmee Flikken Maastricht vorige week terugkeerde op tv? Lees hier ons grote artikel.

Meer over