Start Hi Ha Hondenlul

Vanavond staat er bij Comedy Central een ouderwets potje voetbalhumor op het programma. In Hi Ha Hondenlul nemen onder meer Henk Spaan, Erik van Muiswinkel en Diederik van Vleuten het voetbalcircus op de korrel.

De mannen van Hi Ha Hondenlul geven op eigenzinnige wijze commentaar op de laatste ontwikkelingen in voetballand. Tien jaar na het einde van Studio Spaan hebben Henk, Erik en Diederik elkaar weer gevonden. Acteur Frans van Deursen vult het trio aan.

Zeldzaam
Janneke van der Horst is de enige vrouw van het gezelschap. Volgens Henk Spaan is zij 'één van de zeldzame vrouwen met verstand van voetbal'. Janneke bestookt elke week een speler uit de eredivisie met kritische vragen. In het satirische programma is ook ruimte voor niemand minder dan Johan Cruijff. In 'De Grote Johan Cruijff Quiz' moeten alle antwoorden Johan Cruijff zijn.

Robbie
Daarnaast volgen we de belevenissen van profvoetballer Robbie van Duren. Robbie dreigt in een zwart gat te vallen nu zijn voetbalcarrière in het slop is geraakt. Hij onderneemt verwoede pogingen om vooral in the picture te blijven. Zo schuift hij aan bij de mannen van Voetbal International en richt een foundation op ten behoeve van de slachtoffers van 'de ziekte van de Kuip'. Kees van Nieuwkerk, de zoon van Matthijs van Nieuwkerk, regisseerde de realitysoap rondom Robbie.

Gruwel
Nico van Dijkshoorn bedacht het typetje en putte inspiratie uit voetballer John de Wolff. „Die man zat de hele dag in zijn trainingspak op de bank te zappen. Een gruwel voor elke huisvrouw", zegt Nico in een interview in de Telegraaf. Frans van Deursen steekt als analyticus de draak met Jan van Halst. „Op mijn computerspeeltje houd ik de eigenaardigheden van bekende voetbalexperts tegen het licht.”

Missie
Henk Spaan heeft met Hi Ha Hondenlul een missie. „Ik hoop dat 'hi ha hondenlul' straks weer gescandeerd wordt op de tribunes, in plaats van die zielige ziekteverwensingen en grove beledigingen.”

Hi Ha Hondenlul beleeft vanavond haar vuurdoop om 20.00 uur bij Comedy Central.


Reageren