Start nieuw seizoen van De Pelgrimscode

Na een spannend seizoen Wie is de Mol? start vanavond de spelshow De pelgrimscode. 10 BN'ers doen mee aan de afvalrace met een hoofdprijs van 10.000 euro

Na een spannend seizoen van Wie Is de Mol? in Zuid-Afrika, verplaatsen we ons ruim vijfduizend kilometer noordwaarts voor de start van een ander spelprogramma. In het christelijke Ethiopië begint de derde editie van De Pelgrimscode. Onder leiding van presentator Bert van Leeuwen proberen tien bekende Nederlanders de ‘pelgrimsschat’ ter waarde van tienduizend euro te winnen voor een zelfgekozen goed doel. Die schat bevindt zich in de Israëlische stad Jeruzalem.

Koningin Sheba

De pelgrims treden tijdens hun reis in de voetsporen van de mysterieuze koningin van Sheba. Zij regeerde vermoedelijk rond het jaar 1000 voor Christus over het koninkrijk Sheba, een gebied dat nu de landen Ethiopië en Jemen omvat. De tocht voert de deelnemers door ‘haar’ spectaculaire land. Ze reizen van de oevers van het Tanameer, via de Nijl en de Middellandse Zee naar Jeruzalem. Ondertussen moeten ze allerlei opdrachten doen met een historisch of bijbels tintje, zowel individueel als in groepsverband. De kandidaat die het slechtst presteert moet aan het eind van de aflevering het spel verlaten.

De deelnemers van De Pelgrimscode 2013

De deelnemers zijn topmodel Kim Feenstra, oud-voetballer Wim Kieft, politicoloog Monique Samuel, acteur Sjoerd Pleijsier, acteur/cabaretier Leo Alkemade, presentatrice Pernille La Lau, acteur/presentator Bert Kuizenga, actrices Aukje van Ginniken en Marian Mudder en autocoureur Christijan Albers.

De afvalrace start

In deze afvalrace komen de BN’ers langs de oevers van het Tana meer, de Nijl en de Middellandse Zee, met al einddoel de heilige stad Jeruzalem. Daar bevindt zich de felbegeerde pelgrimsschat ter waarde van tienduizend euro. Ook thuis kunt u meedoen met De Pelgrimscode. Op het tweede scherm Live.pelgrimscode.nl gaat het erom dat u de mysterieuze man met de rode pet in de uitzending spot. 

Reageren