Start van Emily Owens MD

Ze heet weliswaar Mamie Gummer, maar is de dochter van actrice Meryl Streep. Mamie speelt de hoofdrol in de serie ‘Emily Owens MD. Vanavond op Net 5.

Vanavond start de nieuwe serie Emily Owens MD, een doktersserie over stagiair Emily (gespeeld door Mamie Gummer). Al op haar eerste dag krijgt ze het voor elkaar om een slechte indruk achter te laten. Televizier sprak met Mamie Gummer.

Interview Mamie Gummer

Als oudste dochter van drievoudig Oscarwinnares Mery Streep had Mamie Gummer er misschien verstandiger aan gedaan om lekker een baantje op kantoor te nemen. De kans dat ze haar moeder overtreft of zelfs maar evenaart als actrice is immers buitengewoon gering. En dan moet ze ook nog voortdurend vragen van ‘vervelende’ journalisten beantwoorden over haar beroemde moeder. "Ja, dat is echt het enige nadeel van de dochter van Meryl Streep zijn”, bekent de 29-jarige. „Het voordeel is dat ik een geweldige moeder heb.”

De Streep-telgen

Mamie is ervan overtuigd dat ze zonder moeder Meryl (vader is beeldhouwer Don Gummer) precies hetzelfde carrièrepad gevolgd zou hebben. "Ik ben niet opgegroeid in Hollywood, maar op het platteland, dus ik heb weinig meegekregen van de Hollywood-glamour. En ik hield altijd al van optreden. Laatst keek ik wat oude familiefilms van mezelf terug waaruit meteen duidelijk werd dat ik toen al van de camera hield.” Mamie is niet de enige Streep-telg die haar brood probeert te verdienen met acteren. Ook broer Henry en zusje Grace (het evenbeeld van moeder Meryl) zoeken hun heil in Hollywood. Is moeder Meryl daar wel gelukkig mee? Daar kan Mamie kort over zijn: "Als wij gelukkig zijn, is mijn moeder dat ook.”

Emily vs Grey’s

Mamie debuteerde toen ze 20 maanden oud was naast haar moeder en Jack Nicholson in Heartburn, studeerde theater en speelde als volwassene in diverse theaterproducties. Haar bekendste rol tot nu toe was een gastoptreden in de serie The Good Wife. Emily Owens MD is haar eerste hoofdrol. De serie werd in de Amerikaanse pers meteen vergeleken met Grey’s Anatomy (20.30 Net 5). De overeenkomsten liggen er dan ook dik bovenop. Beide spelen zich af in een ziekenhuis met een paar onhandige co-assistenten en de voice-over en humor doen sterk denken aan het succesvolle Grey’s Anatomy. Mamie: "Ik heb eerder een ziekenhuisserie gedaan en ook die werd vergeleken met Grey’s. Ik denk dat iedere ziekenhuisserie vanaf nu wordt vergeleken met Grey’s. Emily Owens MD is echter veel lichter van toon, dat maakt ons anders. Maar ik vond vooral het personage van Emily aantrekkelijk. Haar leven is een geweldige puinhoop en dat is fijn om te spelen.”

Reageren