Steeds meer (tv) online

Je zit goed bij Televizier.nl, want onderzoek door softwaregigant Microsoft heeft aangetoond dat het Europese internetgebruik in 2010 al groter zal zijn dan de gemiddelde tv-consumptie. Met andere woorden: we gaan meer online hangen.

Volgens Microsoft is internet hard op weg om in de zomer van volgend jaar televisie te overtreffen als het belangrijkste medium van Europa.

Nederland behoort wat internetgebruik betreft nu al tot de koplopers. We internetten wat af met z'n allen, want bijna 83 procent van de bevolking beschikte eind vorig jaar al over een aansluiting.

Veertien uur
Microsoft doet de voorspellingen na een uitvoerige studie aangaande internetgebruik in Europa. Volgens het deze week gepubliceerde rapport (titel: 'Europe logs on') brengt een Europeaan nu gemiddeld 8,9 uur per week op internet door. Naar televisie wordt wekelijks nog ruim 11,5 uur gekeken.

In het huidige groeitempo kan het internetgebruik stijgen naar 14,2 uur per week in juni 2010, aldus Microsoft. De tv-consumptie zal naar verwachting stabiel blijven.

TVZ
Opvallend is dat het Amerikaanse softwarebedrijf een sterke daling van het internetgebruik op de PC verwacht. Over vijf jaar zal nog maar de helft van de internetconsumptie via een computer plaatsvinden. Nu is dat nog 95 procent.

Het gebruik verschuift naar mobiele telefoons, spelcomputers en andere consumentenelektronica. En onder meer die apparatuur zal er dan ook voor gaan zorgen dat mensen meer, vaker en gemakkelijker online te vinden zullen zijn. Bijvoorbeeld op Televizier.nl, waar tv kijken en internetten samenkomen.

Extra:
- Tv-nieuws en achtergronden >>
- Hét forum over tv >>

Reageren