Steentje valt voor Domino Day

Producent Endemol is er niet in geslaagd voldoende sponsors binnen te halen voor een nieuwe editie van de televisieshow Domino Day. Dat meldt de Leeuwarder Courant vrijdag. Dit jaar dus geen wereldrecordpoging vallende steentjes.

Vorig jaar liep het driejarige contract met de sponsoren af en het lukte Endemol niet om voldoende bedrijven nog eens drie jaar aan het programma te binden.

De sponsors laten het afweten, maar aan kijkers is geen gebrek. In november 2009 werd het avondvullende dominospektakel door gemiddeld 2,9 miljoen mensen gadegeslagen. Op het hoogtepunt van de uitzending keken er zelfs 3,4 miljoen mensen naar de succesvolle recordpoging.

Het huidige wereldrecord staat sindsdien met 4.491.863 dominostenen op naam van de bouwers van Domino Day. Het is de bedoeling dat volgend jaar november gewoon weer een recordpoging wordt gedaan in WTC Expo.

Dominomus
De mussenpopulatie kan dit jaar opgelucht ademhalen nu het evenement is afgelast. De dominomus is een begrip geworden in Nederland en Vlaanderen. Tijdens Domino Day 2005 kegelde een huismus - een beschermde diersoort - 23.000 steentjes omver. Om erger te voorkomen en de recordpoging veilig te stellen, werd het weerloze beestje neergeschoten met een luchtbuks. De dode mus deed veel stof opwaaien in de media.

Reageren