Stem: het beste tv-amusement

De legendarische caviarace uit de Wiekentkwis, het 'stokkenvangspel' in De Ted Show en Mies Bouwmans gevleugelde uitspraak 'Licht uit, spot aan': veel kijkers koesteren warme herinneringen aan de amusementsshows van weleer. Ook nieuwere programma's als Ik hou van Holland hebben al vele fans. Welk amusementsprogramma is jouw favoriet? Vanaf vandaag kun je je stem uitbrengen op www.tvcanon.nl

De nieuwe categorie 'amusement' staat vanaf nu op de website van TV Canon. Zowel klassiekers als nieuwkomers maken kans op een plekje in de Canon. De lijst bestaat uit de volgende programma's:

1. Eén van de acht - AVRO
2. Twee voor twaalf - VARA
3. Rudi Carell Show - VARA
4. Willem Ruis Sterrenshow - VARA
5. Zeskamp - NCRV
6. Van Duin op z'n Best - TROS
7. De Ted Show - NCRV
8. De Schreeuw van de Leeuw - VARA
9. Ik hou van Holland - RTL 4
10. Wedden Dat...? - AVRO
11. Ron's Honeymoon Quiz - TROS
12. Wiekentkwis - AVRO 

Stemmen kan nog tot en met 31 juli aanstaande. Tot die tijd kan ook gestemd worden op de al gepubliceerde rubrieken 'Talkshow', 'Spiritualiteit', 'Human interest', 'Drama' en 'Humor'. Over twee weken wordt daar de nieuwe categorie 'Muziek' aan toegevoegd.

De TV Canon telt in totaal twaalf categorieën. Uit elke categorie krijgen de vijf programmatitels waarop het meest is gestemd, een plekje in de uiteindelijke Canon. De complete TV Canon zal dus bestaan uit zestig programma's. 

Reageren