Stemmen Gouden Radioring is gestart

De verkiezingsstrijd van de belangrijkste radioprijs van Nederland, de AVRO Gouden RadioRing, is sinds gisteren weer losgebarsten. Het RadioGala van 2011 is extra bijzonder, omdat deze voor het eerst los van de Televizier-Ring wordt georganiseerd.

De publieksprijzen worden op donderdagavond 1 december 2011 uitgereikt. Op radioring.avro.nl kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete radioprogramma, presentator en presentatrice.

Het publiek kan tot maandag 7 november 15.00 uur haar stem uitbrengen voor de AVRO Gouden RadioRing en de Zilveren RadioSterren.

Behalve de drie publieksprijzen worden tijdens de AVRO Gouden RadioRing ook de drie belangrijkste juryprijzen van het jaar uitgereikt: De Marconi Awards voor Beste Zender, Aanstormend Talent en de Marconi Oeuvre Award. De AVRO zendt het RadioGala van het Jaar ’s avonds uit via Radio 2.

Vorig jaar won Giel! van Vara 3FM (foto) na vier keer misgrijpen eindelijk de AVRO Gouden RadioRing. Claudia de Breij van Vara 3FM en Edwin Evers van Radio 538 werden uitgeroepen tot radio-persoonlijkheden van het jaar en kregen beiden een Zilveren RadioSter.

Reageren