Sterft Jack Bauer in het harnas?

Wij hebben het zevende seizoen van 24 nog te goed. In Amerika is dat sinds afgelopen zondag op televisie te zien, maar een achtste reeks lijkt er over een tijdje ook nog te komen. Daarna is het echter nog maar de vraag wat er gebeurt met Jack Bauer (Kiefer Sutherland) en consorten.

Getipt door Tinkerbell en Madelief.

Er lijkt nu sprake te zijn van een tweede film waarmee dan ook meteen een einde zou komen aan het 24-tijdperk. "We hebben altijd gewild dat een achtste seizoen het laatste zou zijn", aldus producer Howard Gordon. "Ik heb het daar ook uitvoerig met Kiefer over gehad en hij denkt er net zo over. Maar we willen het wel goed afsluiten en hoe kun je dat beter doen dan met nog een spectaculaire film?"

Onsterfelijk
We hoeven er in de tweede film overigens niet per se op te rekenen dat Jack het er zonder een schrammetje vanaf brengt. "Jack is ook maar een mens," vindt een andere producer (Jon Cassar). "Een held, maar hij is niet onsterfelijk."

Tragisch
Kiefer kan zich ook wel vinden in een mogelijke slechte afloop van de tweede film. "Hij is heel menselijk", vindt hij. "Niemand is onoverwinnelijk, ook Jack Bauer niet. We gaan allemaal een keer dood en dat is natuurlijk tragisch, maar tegelijkertijd heel mooi."

24 in Nederland
In Nederland is 24 te zien bij RTL 5. "De zender gaat het zevende seizoen komende voorjaar zeker uitzenden, maar de exacte uitzenddatum is nog niet bekend", aldus voorlichter Yvonne Bos.

Reageren