Sterren Springen hit in Engeland

7 januari 2013 22:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Na Nederland is ook Engeland gevallen voor de charmes van Sterren Springen. Het programma Splash! met deelnemer Eddie 'the Eagle' Edwards was het best bekeken programma op zaterdag. 

De eerste uitzending van Splash! op de commerciele zender ITV trok 5,5 miljoen kijkers. Daarmee werd het programma beter bekeken dan het populaire Celebrity Big Brother. In de Britse versie leert schoonspringer Tom Daley de beroemdheden hoe ze van de plank moeten duiken. De achttienjarige Daley won op de Olympische Spelen in Londen de bronzen medaille. 

Eddie the Eagle

De meeste Britse deelnemers zijn hier onbekend, alhoewel de naam Eddie 'the Eagle' Edwards bij velen nog wel een belletje zal doen rinkelen. Eddie deed in 1988 als schansspringer mee aan de Olympische Winterspelen, maar werd vooral bekend omdat hij er niets van kon. Hij was veel te zwaar en zijn bril besloeg voortdurend.

Oerlemans

Producent Reinout Oerlemans is in zijn nopjes met het succes van Splash! "Ik was erg trots toen ik de kijkcijfers doorkreeg. Het blijft prachtig om in een van de belangrijkste tv landen zo'n show te maken." 

Meer over