Sterren Springen nu ook in het Midden-Oosten

11 maart 2013 13:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het kijkcijfersucces van SBS, Sterren Springen, is verkocht aan het Midden-Oosten en Noord-Afrika. In mei gaat de Arabische versie van start.

Het Libanese netwerk LBCI gaat Celebrity Splash, zoals het programma internationaal heet, in 24 landen uitzenden. Pierre El Daher, voorzitter van LBCI, is enthousiast. “Met Sterren Springen zal LBCI de beste blijven in het aanbieden van het wereldwijde entertainment in Libanon en het Midden-Oosten. Ik kijk uit naar het zien van deze hoge kwaliteit entertainmentshow die tot bloei zal komen met alle Midden-Oosten-smaken.”

Eyeworks in haar nopjes

Eyeworks is op haar beurt ook erg blij. “De spanning en het plezier van het format heeft universele aantrekkingskracht en we zijn er zeker van dat Sterren Springen, het netwerk mooie kijkcijfers zal brengen net zoals in Nederland, Engeland, Frankrijk en het meest recent in Spanje’, aldus hoofd distributie Jeff Goldman.

Sterren Springen internationaal

Dit is niet de eerste keer dat het format verkocht wordt aan het buitenland. Engeland, Frankrijk, Australië, China, Oekraïne, Finland, Argentinië en Spanje gingen de Arabieren al voor. In Amerika verschijnt er later deze maand op ABC Network een Amerikaanse versie.

Meer over