Sterrenkijken met Omroep MAX

Omroep MAX komt met drie nieuwe programma’s dit jaar. In één van de programma’s kunnen we samen met astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers live naar de sterren kijken.

Omroepdirecteur Jan Slagter vertelt aan De Telegraaf dat ze hard aan de weg timmeren bij Omroep MAX. In juli komt de omroep met een quiz met honderdjarigen, in augustus met een soap over de horecafamilie Van der Valk en in december kunnen we met z’n allen kijken naar de immense sterrenhemel die zich boven ons bevindt.

Heel Nederland Kijkt Sterren

Het gaat om Heel Nederland Kijkt Sterren. Dat is de Nederlandse versie van de Britse tv-show Stargazing Live. Een bijzonder programma volgens Jan: “Een uniek live-evenement, waarin we samen het universum bestuderen.” Astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers gaan ons vertellen waar we op moeten letten.

Planetarium

“Het wordt gepresenteerd vanuit een planetarium ergens in Nederland en er wordt geschakeld naar diverse plaatsen in het land. En iedereen kan meedoen: naar boven kijken is gratis.” Het weer kan nog wel eens een lastige factor gaan worden: “We gaan bidden”, zegt Slagter.

Reageren