Stevige briesjes op Discovery

Op sommige plekken op aarde kun je beter niet zijn. Chris Terrill ging voor Discovery op zoek naar enkele plekken waar zware stormen de normaalste zaak van de wereld zijn, om te zien of en hoe het mogelijk is om er te overleven.

Chris Terrill is van huis uit antropoloog. Sinds zijn tv-werk voor vooral Discovery Channel is hij echter ook een award-winnend documentairemaker.

Kick
Voor Discovery ging Terrill op zoek naar plekken op aarde waar zware stormen aan de orde van de dag zijn. Daar praat hij met de mensen die we wonen en werken, om uit te zoeken hoe het is om er te leven en te overleven.

Ook ontmoet hij avonturiers die op de plekken aanwezig zijn. Zij zijn er niet voor hun werk of gezin, maar puur voor de kick. Er is immers niets boeienders dan een gigantische storm, denken zij.

Moesson
Naast innemende verhalen staat de documentairereeks natuurlijk ook bol van de spannende en indrukwekkende beelden van deze gigantische stormen.

Terrill ziet orkanen in Texas, zandstormen in de Sahara, oplaaiende bosbranden in California en moessons in Bombay. De driedelige reeks Storm Rider is vanaf woensdag 11 augustus om 20.05 te zien op Discovery World.

Reageren