Stijging kijkcijfers door overspel

Toen David Letterman begin deze maand werd afgeperst koos hij ervoor om zijn seksuele affaires zelf openbaar te maken in zijn talkshow. Deze onthulling heeft hem vooralsnog geen kijkers gekost. Sterker nog: zijn vreemdgaan zorgde juist voor een enorme stijging van de kijkcijfers.

Maandag keken er 5,7 miljoen mensen hoe David Letterman openlijk excuses maakte in The late show: een stijging van 36% ten opzichte van de maandag daarvoor. Ook adverteerders haken niet af na zijn onthulling. Tijdens de show komen reclames voorbij van onder andere Disney en Samsung.

Gekwetst
De enige die echter niet gelukkig lijkt te zijn met de situatie is zijn vrouw Regina Lasko, met wie hij al 23 jaar een relatie heeft. "Ze is erg gekwetst door mijn gedrag", vertelde de talkshowhost in zijn programma.

Grappen
David zelf is door alle commotie ondertussen het mikpunt van spot geworden. Collega-talkshowhost Jay Leno maakte in zijn programma verschillende grappen over het schandaal. "Als jullie hier vanavond zijn gekomen voor seks met een presentator, dan zit je in de verkeerde studio, sorry", aldus de concurrent van David.

Reageren