Stoppen '24 Uur Tussen Leven en Dood' kost VUmc veel geld

Zieke mensen stiekem filmen in de wachtkamer van de eerste hulp. Na de commotie krijgt het Amsterdamse ziekenhuis VUmc nu de rekening gepresenteerd. Eentje van 188.000 euro. Zender RTL 4 en producent Eyeworks doen ook een duit in het zakje. 

Er hingen bordjes in de wachtkamer van de eerste hulp, maar de camera's waren verborgen. Veel mensen hadden het idee dat ze stiekem waren gefilmd, met een hoop ophef tot gevolg. Het Amsterdamse ziekenhuis VUmc verzocht RTL 4 vervolgens om het realityprogramma 24 Uur Tussen Leven en Dood niet meer uit te zenden. 

188.000 euro
Toen was nog niet duidelijk dat vroegtijdig stoppen tot een flinke kostenpost zou leiden. Het VUmc rekent maar liefst 188.000 euro af. Dit staat er in een verklaring van het ziekenhuis: "Alle drie de partijen voelen zich verantwoordelijk voor een goede afwikkeling van het project. In onderling overleg is overeen gekomen dat alle drie de partijen in gelijke mate delen (188.000 euro per partij) in de directe kosten die gemaakt zijn voor dit project." Dus zender RTL 4 en producent Eyeworks hoesten ieder ook 188.000 euro op.

Het persbericht eindigt met: "VUmc zal deze kosten betalen uit opgebouwde financiële reserves waardoor dit niet ten koste gaat van de zorg."

Lees ook "Privacy geschonden tijdens opnames 24 Uur Tussen Leven en Dood in VUmc"

Reageren