Storm Chasers' Matt Hughes pleegt zelfmoord

Woensdag 3 november zond Discovery Channel in de VS de laatste uitzending van Storm Chasers uit. Tot verbazing van veel fans bleek de uitzending de allerlaatste te zijn met daarin presentator Matt Hughes, want de uitzending was een eerbetoon aan de stormjager. Hughes blijkt al maanden dood te zijn.

Matt Hughes was te zien in het Discovery-programma Storm Chasers, wat ook in Nederland wordt uitgezonden. Zijn dood kwam echter voor alle tv-kijkers onverwacht, omdat die nooit werd gecommuniceerd.

Matt Hughes

Na een politierapport en verklaringen van medische onderzoekers uit Valley Center werd echter wel degelijk donderdag 4 november bekend dat Hughes zelfmoord heeft gepleegd. De presentator zou, na een week met ernstige verwondingen in het ziekenhuis te hebben gelegen, al op 26 mei 2010 zijn overleden.

Al halfjaar dood

Opmerkelijk is het feit dat Hughes al een halfjaar geleden is overleden, en dat dat nu pas gecommuniceerd wordt. Tv-kijkers keken dus al maandenlang naar Hughes op tv, niet wetende dat deze ondertussen in 'de echte wereld' overleden was.

Blog

In Hughes priv├ękring was het voorval gewoon bekend. Aaron Blaser, een collega en vriend van Hughes, zette op 7 juni een blog online met als titel 'R.I.P. Matt', waarin hij vertelt dat de inmiddels overleden storm chaser een poging had gedaan om zelfmoord te plegen.

Intensive Care

"Matt lag een paar dagen op intensive care. Er waren 24 uur per dag vrienden en familie aanwezig die in de wachtkamer zaten. Wat veel van ons niet wisten, is dat hij aan depressie leed", zo schreef Blaser. Waarom Discovery het nieuws niet eerder communiceerde, is niet bekend.

Ook acteur Robin Williams zag het leven niet meer zitten, hij pleegde in augustus 2014 zelfmoord.

Meer over:

Reageren