Studio Sport Document: Lance Armstrong

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk kon NOS-coryfee Mart Smeets aan tafel gaan zitten met wielrenner Lance Armstrong.

Armstrong maakte in 2009 zijn rentree in het wielerpeloton. De zevenvoudig Tourwinnaar wilde nog één keer de Ronde van Frankrijk op zijn naam schrijven.

Comeback
Dat lukt toen niet, en ook in 2010 zijn de kansen verkeken. Armstrong verloor in de eerste echte bergrit ruim 11 minuten op de favorieten.

Dat wist hij natuurlijk nog niet toen Smeets hem interviewde. Lance en Mart praten onder andere over de comeback van de wielrenner.

Achtbaan
Die comeback liep in eerste instantie namelijk niet zo voorspoedig. Armstrong kon in het begin rekenen op de nodige kritiek van wielerliefhebbers en het peloton.

Toen echter bleek dat hij het fietsen nog steeds niet verleerd was, sloeg die kritiek bij de meesten om in een diep respect. Armstrong leefde natuurlijk ook een leven als een achtbaan: van kankerpatiënt met twintig procent overlevingskans tot zevenvoudig Tourwinnaar, en van een gestopte wielrenner tot een nieuwe derde plek in de Ronde.

Reageren