Studio Sport-team praat niet

NOS Studio Sport viert aan het einde van deze week haar 50-jarige bestaan, en dat mag de wereld weten. Het volledige presentatorenteam is overal terug te vinden. Zo ook in de Avrobode van deze week, waarin Dione de Graaff haar collega Jack van Gelder interviewt. Wat in dat interview vooral opvalt, is dat de presentatoren van Studio Sport elkaar achter de schermen amper spreken.

Hoezo, team? Er blijkt van zaken als evaluatie in de Studio Sport-gangen weinig sprake te zijn. Zo vraagt Dione op een gegeven ogenblik aan Jack "We zijn veel meer gaan uitzenden, de werkdruk ligt veel hoger, we kunnen bijna geen uitzendingen meer evalueren. Hoe was dat vroeger?"

Het beeld dat Jack ondertussen over 'vroeger' schetst, is er een van een hecht team. Maar over de huidige situatie antwoordt hij onder meer: "We verschuilen ons steeds meer achter de agenda", aangevend dat Studio Sport-medewerkers elkaar eigenlijk amper spreken.

Dione is het met hem eens. In haar vervolgvraag stelt ze: "Ik maak me er zelf ook schuldig aan. Ik zou heel graag van je willen leren, maar ik bel jou ook niet, wat eigenlijk hartstikke stom is."

Sociaal aspect
En het blijkt op meer fronten toch niet altijd even gezellig bij het programma. Jack geeft bijvoorbeeld aan dat hij het sociale aspect binnen het presentatorenteam mist: "Wat ik een omissie vind, is dat er nergens een situatie zoals deze is, waar je gewoon met elkaar gaat zitten lullen, zonder dat je in die kantine van ons gaat zitten raden wat je eet. "

En na een lachsalvo van Dione vervolgt hij: "Dat ontbreekt gewoon, het sociale aspect. Samen lachen, dingen uitwisselen, dat gebeurt veel te weinig, doodzonde."

Dione is het overigens met hem eens, en in het vervolg van het interview maken de twee afspraken om voortaan meer contact te houden.

Reageer
Kijk jij Studio Sport? Met het bord op schoot?

Reageren