Stylist van de sterren

Na stoere programma's als De grote beurt en Fobiac werd het voor presentatrice Suzanne de Jong (28) hoog tijd voor iets meer vrouwelijks. Stylist Van De Sterren dus. Hiervoor verruilde ze zelfs Veronica voor NET 5.

Met pijn in het hart?
"Ik heb 3 1/2 jaar met heel erg veel plezier bij Veronica gewerkt, maar ik was toe aan iets anders. Het aanbod was haast te mooi om waar te zijn, omdat ik zelf het liefst naar Net 5 kijk. Toch voelden de gesprekken met zendermanager Karin de Groot een beetje als vreemdgaan. Gelukkig blijf ik wel in hetzelfde pand werken."

Hiervoor deed je Fobiac en De Grote Beurt. Dit nieuwe programma is iets heel anders dan je gewend bent.
"Bij Veronica kon ik mijn tomboy-kant laten zien, bij Net 5 mijn vrouwelijke kant. Beiden zitten in me. Ik ben een ontzettend jongetje dat van auto's houdt, maar ook een meisje dat gek is op mode en make-up. Daarnaast heb ik klassiek ballet gedaan en ben ik een emotionele, natte dweil."

Hoe zou je Stylist Van De Sterren omschrijven?
"Als een afvalrace met stylisten, in de lijn van Project catwalk en Hollands next top model. Vier vrouwen en twee mannen gaan de strijd met elkaar aan. In elke aflevering moeten de kandidaten drie opdrachten uitvoeren: een make-over, advies geven aan een 'gewone' vrouw en een BN’er kleden voor een speciale gelegenheid. √úberstylist Bastiaan van Schaik is vast jurylid."

Zijn Bastiaan en jij een goed team?
"Ik had Bastiaan hiervoor nog nooit ontmoet, maar had al wel het een en ander van hem gezien en over hem gehoord. Hij staat inderdaad niet bekend als de allermakkelijkste, maar ik waardeer zijn directheid juist ontzettend. Liever dat dan iemand die om de
waarheid heen draait. We vormen een goed team samen: good cop versus bad cop."

Komt Veronica-vriendin Lauren Verster ook voorbij?
"Ik hoop het! Lauren heeft een heel eigen stijl die haar heel goed staat. Ze is een van mijn allerbeste vriendinnen en woont toevallig op dertig seconden lopen van mijn huis. We hebben elkaar bij Veronica ontmoet en het is fijn om een vriendin te hebben die hetzelfde werk doet. Mijn overstap naar Net 5 verandert niets aan onze vriendschap. Die blijft, no matter what."

Reageren