Superhelden op TV

Marvel Entertainment, bekend van de superhelden-strips, gaat zich voortaan ook specifiek richten op televisie. Onlangs is er binnen het bedrijf een nieuwe divisie voor televisie opgericht.

De personages van Marvel hebben het de laatste jaren erg goed gedaan in de bioscopen.

Superhelden als Spider-Man, Iron Man en The X-Men waren grote kaskrakers op het grote scherm.

Vizier op het kleine scherm
Nu lijken ze bij Marvel hun vizier ook op het kleine scherm te hebben gericht. De superhelden van Marvel zijn overigens al met wisselend succes op televisie geweest, in bijvoorbeeld The Incredible Hulk en animatie-series van Spider-Man en The X-Men.

Door nu een afzonderlijke divisie op te richten kan het bedrijf doelgerichter de personages op televisie introduceren. De afdeling zal zich op live-action en geanimeerde televisie zal gaan richten

Marvel-topman Jeph Loeb zal de divisie gaan leiden. Hij heeft in ieder geval de juiste ervaring voor de baan. Loeb is een prijswinnende stripschrijver en was een schrijver voor de NBC-serie Heroes.

Minder populaire personages
Marvel heeft een gigantische collectie superhelden die kunnen dienen als basis voor nieuwe televisieseries. Naar verwachting zullen vooral de minder populaire personages worden gebruikt voor televisie, omdat veel bekendere Marvel-personages nog altijd lucratief zijn op het witte doek.

Alleen in 2011 worden al twee nieuwe Marvel-films verwacht. Captain America en Thor zullen dan hun opwachting in de bioscopen maken.

Reageren