Surviving Disaster: Hijack

De vakantie is begonnen. Afgelopen weekend lieten naar schatting een miljoen Nederlanders hun huis achter en zochten de zon of een avontuurlijke plek op.

Een groot deel daarvan pakte het vliegtuig naar een verre bestemming. Maar wat doe je als het vliegtuig waarin je zit door een paar gemaskerde mannen gekaapt wordt?

Nagespeelde kaping
Discovery Channel liet ex-marinier Cade Courtley het uitzoeken. In een nagespeelde kaping overmeesteren drie terroristen de bemanning, en willen het toestel laten crashen.

Einde verhaal, denk je. Maar niets is minder waar. Cade komt met enkele simpele maar effectieve aanvals- en verdedigingstechnieken waarmee iedereen een kaping kan verijdelen.

Tequila
Een balpen wordt een moordwapen, een drankkarretje een stormram en een laptop een handig schild én slagwapen. Hete koffie in het gezicht is de ideale afleidingsmanoeuvre.

En stel nu dat de piloot niet meer in staat is in de cockpit plaats te nemen, dan leert Cade je en passant ook nog even hoe je een jumbojet aan de grond zet. Zet de tequila op Barbados maar vast klaar: jou kan niks meer gebeuren.

Reageren