Susan Boyle blijft records breken

Fragmenten met haar in de hoofdrol zijn op internet vele honderden miljoenen keren bekeken en ze was dé sensatie van het tv-programma Britain's got talent. En nu heeft ze weer een record verbroken: nog nooit eerder werden er in de voorverkoop meer cd's van één artiest besteld als nu van Susan Boyle.

Bij webwinkel Amazon was het mogelijk om de cd van Susan alvast te bestellen. De cd komt pas op 23 november in de winkels, maar wie nu bestelt heeft 'm dan snel in huis. Dat bedachten zich kennelijk zoveel mensen dat Amazon nu dus officieel spreekt van een record aantal bestellingen.

Hoeveel het er precies zijn wil de webwinkel vanwege de concurrentie niet zeggen. Het komt echter niet vaak voor dat de winkel een uitspraak als deze doet.

Droom
De cd van Susan Boyle is lang verwacht. Nadat de Schotse zangeres in april en mei van dit jaar wereldfaam verwierf, wordt ze constant gevolgd door een groeiende schare fans. Haar eerste cd I dreamed a dream, met twaalf covers van bekende nummers, is dan ook bij voorbaat al een succes te noemen.

Het is voor zover bekend nooit eerder voorgekomen dat een uit een tv-programma voortgekomen beroemdheid zoveel records brak. Zelfs Susan's succesvolle voorganger, Paul Potts, zal moeite gaan hebben haar bij te benen.

Reageren