Susan Boyle wil weer naar huis (update 2)

Susan Boyle is op eigen initiatief weggegaan uit de gezondheidsinstelling waar ze werd opgenomen nadat ze afgelopen zaterdag de finale van Britain's got talent net niet won.

De nieuwbakken wereldster zit nu ondergedoken op een geheim adres.

Schotland
Volgens Britse kranten is ze uitgerust, is een groot deel van de stress weg en is ze weer positief over de toekomst. Ze wil wel heel graag terug naar Schotland, dus daar zit ze in ieder geval nu nog niet. Ze vindt wel dat ze daar echt thuishoort.

BGT-jurylid Simon Cowell had Susan deze week nog aan de telefoon om te praten over haar nieuwe album. Tijdens dat gesprek deed hij haar ook het aanbod om desnoods een tijdje uit te gaan rusten in zijn zomerhuis op Barbados. Voor zover bekend heeft ze niet gedaan.

Zie ook de twee updates hieronder:
- Susan Boyle verloor: nu uitgeput (update 1)
- Susan Boyle verliest Britain's got talent

---

Susan Boyle verloor: nu uitgeput (update 1)

Het lijkt erop dat het net-niet winnen van Britain's got talent Susan Boyle nu toch echt teveel is geworden. De Britse politie heeft maandag bevestigd dat de zangeres zondag naar een gezondheidskliniek is afgevoerd. Desalniettemin gaat de aflevering van BGT van zaterdag de geschiedenis in als het op één na best bekeken programma in Groot-Brittannië ooit.


De bescheiden en goedlachse Schotse zangeres werd zaterdagavond tweede in de finale van BGT. Ze moest dansgroep Diversity voor zich laten gaan (meer daarover lees je hieronder).

Zondag werd ze opgenomen in de kliniek. Ze zou uitgeput zijn, maar wat de officiële opnamereden is, is nog niet bekend.

Kijkcijfers
Overigens zag een record aantal kijkers in Groot-Brittannië Susan verliezen. Britse media melden maandag dat de finale van BGT door meer dan 18 miljoen mensen bekeken werd.

Het enige programma dat ooit beter werd bekeken bij onze westerburen wat de wedstrijd van Engeland tegen Portugal tijdens het EK in 2004. Toen keken meer dan 20 miljoen mensen naar de tv.

---

Susan Boyle verloor

Wereldhit Susan Boyle is zaterdagavond tweede geworden in de finale van het muziekprogramma Britain's got talent. De aanvankelijk gedoodverfde winnaar moest uiteindelijk dansgroep Diversity voor zich laten gaan in een zinderende finale van wat nu al als een van de meest historische edities van het muziekprogramma bekend staat.


Het verlies van Susan Boyle komt als een verrassing. Vanaf haar auditie genoot Susan een grote populariteit. Nu won Diversity echter de hoofdprijs: 115 duizend euro en een optreden voor de Britse koningin Elizabeth. De groep doet aan streetdance.

Zenuwinzinking
Afgelopen week leek het er nog even op dat Susan de rond haar persoon ontstane hype niet meer kon dragen. Berichten kwamen naar buiten dat de zangeres zich van de buitenwereld had afgesloten. Bij de finale van BGT werd ze dan ook van de andere kandidaten weggehouden en omringd door een team van therapeuten en begeleiders die moesten voorkomen dat ze de finale niet zou kunnen zingen.

I dreamed a dream
Ze speelde op safe door in de finale het nummer ' 'I dreamed a dream' uit de musical Les Misérables te zingen. Dat is het nummer waarmee ze na de auditieronde ook wereldwijd op internet doorbrak.

Susan Boyle Susan Boyle

Of die veilige keuze iets te maken had met de media-aandacht en daaropvolgende (bijna) zenuwinzinking, is niet duidelijk. Wel is bekend dat het nummer nu al in de top vijf van wereldwijd best bekeken video's op youtube staat, en dat maakt Susan hoe dan ook een wereldster.

Toekomst
Susan nam haar verlies trouwens sportief op. "De besten hebben gewonnen, ze zijn erg vermakelijk", zo zei ze. En ze wenste Diversity veel succes en het beste in hun verdere carrière.

Over haar eigen carrière hoeft ze zich overigens geen zorgen te maken. Platenmaatschappijen staan in de rij om haar werk aan te bieden en onder haar fans bevinden zich talloze beroemdheden.

Susan zelf heeft altijd te kennen gegeven dat ze niet aan BGT meedeed om simpelweg een wereldster te worden, maar omdat ze als eerbetoon aan haar overleden moeder wilde laten zien dat ze, na jaren voor haar moeder gezorgd te hebben, nu een eigen leven opbouwt.

Hieronder video van de finale en van de winnaar!

Reageren