SYTYCD: Angelo

De 21-jarige Hiphop-casanova uit Rotterdam was al vanaf het begin een juryfavoriet... en schijnbaar ook van de kijker: hij is de enige Nederlander in de finale! Geen enkele stijl was hem vreemd en heeft ook nooit in de bottom three gestaan. Wat gaat hij doen als hij wint? Dat en veel meer lees je in dit interview.

Je bent de laatste Nederlander in de race!

Angelo: "De laatste Nederlander, dat is apart ja. Het voelt wel leuk, ik ga Nederland echt representeren; en vooral Rotterdam!"

Hoop je dat het zondag in je voordeel werkt qua stemmen?

"Je weet het niet. Vorig jaar won er ook een Belg, Ivan, dus Nederland houd wel van België."

Ook ben je de enige niet-moderne danser van de vier finalisten. Hoe is dat?

"Ja, ik ben de enige hiphopper tussen al die lenige mensen hier. Iedereen kan een spagaat, split en noem het maar op en ik sta daar maar, hahaha."

Jullie zijn nu al twee weken niet thuis geweest. Hoe moeilijk is dat?

"Erg moeilijk. Ik was ook jarig, afgelopen maandag, en mijn klasgenoten kwamen terug uit Afrika dus ik wilde echt naar huis. Het is wel zwaar: je kan geen nieuwe kleren kopen enzo."

Hoe houd je jezelf dan toch fit als je niet naar huis kunt en constant op elkaars lip zit?

"Gewoon genieten. Het worden je beste vrienden, je andere vrienden kunnen je via internet spreken en in een huisje moet je gewoon genieten van het moment. Je bent sowieso blij dat je nog in de race bent."

Jij en Els waren eigenlijk vanaf liveshow één de grote favorieten. Ben je blij dat je die rol waargemaakt hebt?

"Ja, het had ook tegen me kunnen werken. Ik doe gewoon elke week mijn best en zie mijnzelf niet als favoriet. Net zoals Michael moest ik me gewoon bewijzen. Als je elke week te horen krijgt dat je goed bent, moet je de week erop beter zijn anders lig je eruit. Ik zie het niet als een voor- of nadeel, maar als een compliment."

Waar ben je volgens jezelf het meeste in gegroeid, sinds de liveshows?

"Ik denk in het performen. Weten hoe je daar moeten staan en het écht doen, zeker als je twijfels hebt. Eerst had ik soms echt twijfels als ik iets niet mooi vond, maar dat zag je dan echt aan mijn lichaamstaal en gezicht."

SYTYCD Angelo Angelo | (Screenshot RTL)

Je hebt met beide vrouwelijke finalisten gedanst. Wat maken Els en Evelien zo verschillend?

"Evelien is heel verlegen in het begin van de repetities, dan toont ze haar emoties en uitstraling nog niet. En dan op het podium zie je een totaal andere Evelien. En bij Els zie je al gelijk een beetje wat het kan worden qua uitstraling."

Je staat redelijk vaak shirtloos op het podium tijdens je dansen. Voelt dat niet raar?

"Tijdens het dansen voel je het niet echt, maar als je voor de jury staat heb je wel zoiets van 'Gooi me even een T-shirt of zo?' Zeker als we met zijn allen op een rijtje staan voor de camera, dan denk je wel 'Sta ik dan, halfnaakt in een broekje'. Maar ja, we zijn dansers. Het hoort erbij."

Welke dans was dit seizoen je favoriet om te doen?

"De poppendans van Ish. Dat was echt een dans die heel fantasievol was. We waren twee poppen in een kamer die probeerde te ontsnappen, de muziek was apart... Dat was wel een van de mooiste."

Nu kan er al de hele week gestemd worden. Wat voor speciale acties zijn er uitgehaald voor jou?

"Mijn broer is ontwerper dus die heeft flyers voor me gemaakt. Hij probeert ze overal te hangen om te zorgen dat mensen op mij stemmen, echt tof!"

Als je wint, wat is dan je droom die je gaat verwezelijken met die prijzen?

"Naar LA! Dat is sowieso mijn droom. Ik wil eerst daarheen om te kijken wat ik daar kan en dan door naar andere landen: Australië of zoiets. Dansen met Justin Timberlake bijvoorbeeld, hij is wel een artiest waar ik voor zou willen dansen."

Waarom moet jij winnen?

"Ik toon mijn emotie en passie voor de dans elke keer als ik op het podium sta. Ik doe altijd mijn best en ik hoop dat ik mensen overtuig. Als je Nederland en vooral Rotterdam erin wil houden, stem dan op Angelo!"

Reageren