SYTYCD | De afvallers Hettie & Eldrick

De explosieve Eldrick en de bescheiden Hettie moesten de show verlaten. Het koppel moest zondagavond ook samen dansen en kreeg geen slechte kritiek.

Dan Karaty zag het al vroeg aankomen dat Hettie de show moest verlaten. "Ik vrees voor Hettie, want de andere dames zijn gewoon beter," aldus de choreograaf.

Vrouwelijke afvalster
Hettie stond naast topfavoriet Natasha tijdens de eliminatie. Echter wilde dit niet veel zeggen, want vorige week verliet op deze manier de topfavoriet Chico de dansshow. Maar het publiek stemde dit keer evenredig met de jury en stemde Natasha door.

Bij de heren ging het om de flamboyante Stefano en de power-danser Eldrick. Eldrick gaf aan vrede te hebben met het besluit en vooral heel erg dankbaar te zijn met zijn plek bij de laatste 8. We spraken hem na de show.

Je bent afgevallen, maar je glimlacht?
"Ja, ik voel me goed. Het stop voor mij nu, maar dat is niet erg. Ik heb me ontwikkeld en ben erg ver gekomen."

Welke vier gaan de finale halen?
"Ik denk Natasha, Lise, Floris en Lorenzo."

Wie ga je het meeste missen?
"Stefano! Ik kon het echt heel goed met hem vinden. Ondanks het feit dat hij overduidelijk homoseksueel is hadden we een zeer goede band."

Wat heb je geleerd?
"Ik heb vooral geleerd dat je je voor alles moet openstellen. En daarnaast heb ik geleerd hoe je met kritiek moet omgaan."

Volgende week strijden de laatste 6 in de halve finale van So You Can Dance. Maandag 15 november zijn de dansers ook te zien bij de finale van Benelux' Next Topmodel. Te zien op RTL 5 om 20.30 uur.

Reageren