SYTYCD | De afvallers liveshow 3

We zijn inmiddels aangekomen bij de top 12 dansers van So You Think You Can Dance. Junes en Stephanie moesten na een Dance For Your Life (een individuele dans die de dansers met de minste stemmen moeten uitvoeren voor de jury) afscheid nemen en de show verlaten. We spraken ze.

Naam: Junes
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Vilvoorde
Opleidingen: Audiovisuele kunsten
Grootste angst op het podium: Een blessure krijgen

Je stond elke week in de D4YL, hoe bleef je positief

"Door realistisch en down to earth te blijven. Deze wedstrijd beslist niet wat je voor de rest van je leven gaat doen. Ik stelde telkens doelen voor mezelf, eerst audities halen, toen bootcamp en toen ik bij de liveshows aankwam besefte ik me wel dat elke liveshow de laatste kan zijn. Ik ben zeer blij met wat ik al heb kunnen laten zien van mezelf, nu ga ik mijn eigen weg"

Had je ooit verwacht zo ver te komen?

"Nee! Echt absoluut niet. Ik heb geen dansopleiding gehad dus dacht dat ik geen kans zou maken."

junes


Heb je al aanbiedingen gehad van mensen die je wilden boeken?

"Ja, een enkele hier en daar. Maar ik wil liever niet dat ze mij gaan bellen omdat ik een danser van SYTYCD ben. Ik ben Junes, ze moeten me willen voor wie ik ben. Deze show heeft me een steun in de rug geboden maar ik wil het nu compleet achter me laten."

Wat ga je het meeste missen?

"De avondjes samen vóór de repetities. Die waren geweldig, samen buiten zitten met z'n allen. Dan kwam je echt tot rust."

_____

Naam: Stephanie
Leeftijd: 22 jaar
Woonplaats: Hendrik Ido Ambacht
Opleidingen: Havo voor muziek en dans, Codarts Hogeschool voor de kunsten.
Grootste angst op het podium: een blackout

Wat een domper, afvallen op je verjaardag! Heb je het wel een beetje kunnen vieren?

"Ja! Dat wel. Ik wilde gisteren gaan slapen omdat ik moe was en ineens kwamen Enora en Stefano op mijn kamer. Ze deden echt heel raar en extreem geheimzinnig. Toen vroegen ze me mee naar beneden en ineens begonnen ze te zingen en stond er een taart op tafel met 23 kaarsjes. Echt heel erg lief! En vandaag heb ik nog een taart gehad waar een foto van mij opstond, echt heel gaaf gemaakt."

Hoe kijk je terug op SYTYCD?

"Het is een geweldige ervaring geweest. Ik heb veel van me kunnen laten zien en Dan heeft gelijk, ik ben nog jong. Het stopt hier niet voor mij, ik heb hier veel geleerd en dat ga ik gebruiken."

sephanie


Had je het verwacht?

"Ja en nee. Je weet niet wat je moet verwachten hier. Chico en Lise belandde vandaag in een D4YL terwijl ze topfavorieten zijn. Het kan echt alle kanten op. "

Welke stijl had je graag nog willen laten zien?

"Hiphop! Dat had ik écht heel graag willen doen. Dan had ik een andere kant van mezelf kunnen laten zien."

Wat ga je totaal níet missen?

"Het vroege opstaan! Het verschilde wel, maar meestal ging de wekker heel vroeg. Ik ga morgen heerlijk uitslapen."

Reageren